Vremea se va răci în următoarele zile

Vremea se va răci în următoarele zile

Meteorologii informează că vremea se va răci în următoarele zile în țară și în Capitală, fiind anunțate temperaturi maxime de până la 3 grade în București, unde este așteptată și ninsoarea. Potrivit ANM valorile sunt cele normale pentru această dată.

„Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior. Temporar vor fi precipitații, la început în regiunile vestice și nordice, apoi și în restul teritoriului. Pe parcursul zilei va ploua, iar la munte, la altitudini în general de peste 1.600 m vor fi și ninsori și lapoviță”, transmite ANM în privința zilei de marți.

Potrivit meteorologilor, noaptea, în nord și parțial în vest și în centru, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zona montană vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte se vor acumula cantități de precipitații de peste 20…25 l/mp și izolat de 35…45 l/mp. De asemenea, vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari și în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor depăși viteze de 90…110 km/h, iar zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită, dar local și temporar și în restul teritoriului, cu precădere noaptea, când rafalele vor fi în general între 45 și 65 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Marți, în Capitală, vremea va fi închisă și temporar va ploua în a doua parte a zilei, dar mai ales noaptea. Vântul va sufla slab și moderat în prima parte a intervalului, apoi se va intensifica treptat, iar la rafală se vor atinge viteze până în jurul a 45 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul anterior, astfel încât maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 3…4 grade.

ANM informează că miercuri, vremea va continua să se răcească în țară, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale la această dată.

„În estul, sudul și parțial în centrul țării înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului și se vor semnala precipitații, în general, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales lapoviță și ninsoare în Transilvania și Moldova, iar în Muntenia, Dobrogea și Oltenia, ploaie în prima parte a zilei, apoi treptat lapoviță și ninsoare. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și doar pe spații mici, ziua, vor fi precipitații slabe mixte. Vor fi condiții de polei”, informează ANM.

Vântul va avea intensificări și trecător va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, la munte, îndeosebi la altitudini mari unde va fi tare și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în est, sud-est și vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -12 și -2 grade.

Miercuri, în Capitală, vremea va continua să se răcească și va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a zilei sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare. Temporar vântul va avea unele intensificări (rafale de până la 45…50 km/h), mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

În țară, în cursul zilei de joi, cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, în prima parte a zilei în jumătatea nordică a teritoriului, apoi și în rest.

La munte trecător va ninge slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde trecător și pe arii restrânse va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse și în est și sud-est. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad.

Joi, în Capitală, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook