Vrei în Italia? Stai în carantină obligatorie 14 zile

Vrei în Italia? Stai în carantină obligatorie 14 zile

Roberto Speranza, Ministrul italian al Sănătăţii, a semnat astăzi ordonanţa de carantină cu efect imediat pentru cei care intră în țară din România sau Bulgaria. Decizia a fost luată după ce mai multe îngrijitoare românce au sosit în Italia şi au fost testate pozitiv la coronavirus.

Presa italiană monitorizează cu îngrijorare situaţia din România.

Ministrul italian al Sănătăţii a comunicat decizia pe reţelele sociale, motivând că „virusul este încă în circulaţie şi trebuie să fim prudenţi”. Diverse cazuri de cetăţeni români care au ajuns în Italia în ultima săptămână şi care au fost testaţi pozitiv la coronavirus au contribuit la decizia de a introduce carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii care au fost în România sau Bulgaria în ultimele 14 zile.

Aceştia vor fi obligaţi să rămână în izolare, la domiciliu, timp de 14 zile. Măsura este deja în vigoare pentru toţi cetăţenii care sosesc în Italia din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană şi din ţările care nu au semnat acordul Schengen. Până azi, cetăţenii români nu erau vizaţi de ordonanța carantinei. Potrivit presei italiene, țara noastră este un punct nevralgic din Balcani datorită numărului mare de persoane testate pozitiv dar şi datorită legăturilor economice şi sociale cu restul Europei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook