Vlad Voiculescu „presupune” că decesul pacienților de la „Victor Babeș” s-a produs înainte de ora 18:00. Declarațiile ministrului, la o zi după incident

Vlad Voiculescu „presupune” că decesul pacienților de la „Victor Babeș” s-a produs înainte de ora 18:00. Declarațiile ministrului, la o zi după incident

Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății, a făcut primele declarații la aproape 24 de ore după incidentul produs la unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. De negăsit după decesul celor trei pacienți, Voiculescu afirmă astăzi că are o bănuială legată de ora la care s-a întâmplat evenimentul. „Presupun că incidentul s-a produs înainte de ora 18:00. După ora 18.00 a fost confirmată problema, primul lucru făcut a fost să sun la alte spitale pentru transferul pacienților. După 18.30 am ajuns la spital. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienți. Imediat ce am ajuns, m-am interesat de situația celorlalți pacienți. M-am asigurat că poliția și familiile pacienților sunt anunțate.”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Vestea a apărut în presă după aproximativ patru ore. Voiculescu spune că s-a respectat procedura.

Conform legislației în vigoare, trebuie anunțate mai întâi familiile pacienților. Anunțul se face de către medicul de gardă, la 2 ore aproximativ de la momentul decesului.

Am aflat de la doamna secretar de stat care are în subordine serviciul de urgențe. Am cerut ca Poliția și familiile să fie anunțate imediat. Esențial într-o astfel de situație e să încerci să ajuți, apoi să anunți organele cu atribuții, apoi să faci un anunț de presă”, spune ministrul.

Am indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului, dar investigația va arăta cauza. Din explicațiile de la DSU, care a cumpărat și operează TIR-urile, știm că a fost o problemă legată de presiunea oxigenului”, menționează Vlad Voiculescu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook