Viktor Orban a „câștigat campionatul european pentru cea mai homofobă lege de pe continent”, spune un europarlamentar olandez

Viktor Orban a „câștigat campionatul european pentru cea mai homofobă lege de pe continent”, spune un europarlamentar olandez

Membrii Parlamentului European solicită Ungariei să retragă legea anti-LGBT și cer liderilor europeni să sancționeze guvernul de la Budapesta. Europarlamentarul Sophie in ‘t Veld a spus în fața Parlamentului European: „Putem deja să-l felicităm pe Viktor Orban pentru câștigarea campionatului european pentru cea mai homofobă lege de pe continent”.

Legea intră în vigoare astăzi, 8 iulie, și interzice promovarea homosexualității în școli.

Un parlamentar din Luxemburg susține că guvernul maghiar se folosește de discuțiile despre gen și sexualitate pentru a distrage atenția votanților de la problemele interne, în vederea alegerilor care urmează.

„Știți că au alegeri în Ungaria anul viitor și totul e pentru a distrage atenția de la problemele reale, cele legate de corupție… La ultimele alegeri, Orban a mizat pe tema refugiaților, acum a venit rândul altui grup vulnerabil, persoanele LGBT”, spune el pentru Euronews.

Balázs Hidvéghi, europarlamentar și membru al Partidului Fidesz, spune că este o chestiune internă și că legea nu este homofobă.

„Observăm o tendință în Europa de Vest și în America, unde diferite ONG-uri tin cursuri în școli și grădinițe despre sexualitate, homosexualitate sau schimbare de sex, vorbesc despre tratamente cu hormoni și alte chestiuni asemănătoare și noi considerăm că este foarte greșit”, spune el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook