Viena| Ai nevoie de un test Covid negativ pentru a merge la coafor

Viena| Ai nevoie de un test Covid negativ pentru a merge la coafor

Centrele de testare și farmaciile au fost luate cu asalt de vienezi dornici să se întoarcă la coafor. Un test negativ pentru Covid-19 este necesar pentru a avea acces la saloanele de înfrumusețare.

Centrele de testare au fost luate cu asalt în prima zi de relaxare măsurilor. Rata de ocupare este de aproximativ 80%, iar celebrul Palat Schönbrunn, transformat pentru câteva zile în spațiu de testare, și-a mărit capacitatea de primire pentru această ocazie.

S-au format cozi și în fața farmaciilor, care oferă teste gratuite.

Martine a obținut rezultatul în acest weekend. La ora 9:00 s-a prezentat cu documentul necesar la deschiderea unui mic salon din centrul Capitalei.

„Sunt foarte, foarte fericită că pot reveni”, a spus ea, încântată că „va fi răsfățată”. Ultima vizită la salon a fost la începutul lunii decembrie.

„Nicio problemă”

Pentru Martine, care împlinește 49 de ani, a fi supusă unui test Covid „nu este o problemă”. Ea spune că face acest lucru în mod regulat înainte de a-și vizita părinții, care „fac parte dintr-un grup de risc”.

Roger Hackstock, un alt client, consideră că inițiativa este „rezonabilă, pentru a preveni o nouă răspândire a virusului”.

Și Slovenia a adoptat o strategie similară, care se aplică în saloanele de înfrumusețare și masaj, dar rămâne o măsură neobișnuită în Europa.

Patroana salonului, Susanne Schreiber, este „încântată” pentru ca și-a reluat activitatea, dar „îngrijorată de acest obstacol al testului” care ar putea amâna unele programari.

Magazinele și muzeele au fost redeschise

Luni s-au redeschis, de asemenea, magazine și muzee, precum și școli, cu obligația ca elevii să fie testați.

Austria înregistrează în prezent puțin peste o mie de noi contaminări pe zi, cifră care nu scade, în ciuda săptămânilor lungi de restricție. Guvernul a declarat că este gata să introducă un al patrulea blocaj în cazul deteriorării situației de sănătate.

Situația din regiunea montană a Tirolului, unde predomină varianta sud-africană, îngrijorează autoritățile, care au recomandat cetățenilor să evite călătoriile neesențiale sprea acea regiune.

Sursa: Swiss Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook