VIDEO. Lazzarini construiește Colossea, un mega-iaht care vine cu propriul dirijabil

VIDEO. Lazzarini construiește Colossea, un mega-iaht care vine cu propriul dirijabil
  • Iahtul „Colossea”, făcut de Lazzarini, vine cu propriul său dirijabil, numit „Norge”.
  • Dirijabilul poate găzdui până la 24 de pasageri și până la 10 membri ai echipajului.
  • Iahtul dispune de 22 de apartamente pentru oaspeți, repartizate pe mai multe punți.

Mega-iahtul Colossea al lui Lazzarini vine cu propriul său dirijabil detașabil numit „Norge”. Întreaga navă este construită din fibră de carbon, inclusiv toate structurile interne, precum și suprafața exterioară a dirijabilului. Puterea provine de la opt motoare electrice, în timp ce structura superioară servește ca zonă de decolare și aterizare pentru dirijabil.

Dirijabilul poate găzdui până la 24 de pasageri și până la 10 membri ai echipajului, în timp ce mega-iahtul dispune de 22 de apartamente pentru oaspeți, repartizate pe mai multe punți.

Lazzarini aduce un omagiu lui Norge, un dirijabil semi-rigid construit în Italia care, cu un zbor pe 12 mai 1926, a realizat prima călătorie de orice fel la Polul Nord, fiind totodată primul avion care a zburat deasupra calotei polare dintre Europa și America, conform Lazzarini Design. Colossea reimaginează designul iconic cu materialele și tehnologiile de astăzi, propunând aceleași măsurători ale aeronavei din 1924 cu materiale și propulsie îmbunătățite.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook