Vedetele nu-și mai ascund cearcănele, le evidențiază prin machiaj. „Uneori poate fi frumos”

Vedetele nu-și mai ascund cearcănele, le evidențiază prin machiaj. „Uneori poate fi frumos”
 Ella Emhoff, model și nora vicepreședintelui american Kamala Harris 

Faci totul pentru a ascunde cearcănele de sub ochi? Ei bine, acum sunt la moda. Mai ales printre vedetele americane. Luna trecută, mai multe personalități au apărut cu pungi sub ochi la Met Gala din New York, care primește oaspeți de prestigiu, designeri de modă, modele și alte vedete, relatează ziarul britanic The Guardian. Nu erau obosiți după petrecerile organizate cu o seară înainte, este doar noua tendință. Cearcanele sunt accentuate prin machiaj.

La Met Gala, vedetele nu au ezitat să folosească pietre prețioase pentru a atrage și mai mult atenția asupra cearcănelor lor. Modelul și nora vicepreședintelui SUA Kamala Harris, Ella Emhoff, a fost văzută cu cristale în jurul ochilor. La fel ca actorul, cântărețul și compozitorul Ben Platt.

O modă lansată pe TikTok

Tendința s-a născut acum câteva luni, în decembrie 2020. A început pe rețeaua socială TikTok. Potrivit The Guardian, mulți oameni atribuie inițiativa unui tiktoker de 19 ani, cu 3 milioane de urmăritori, pe nume Sara Carstens. Acum câteva luni, ea a postat un videoclip în care își aplica un machiaj menit să imite tipul de cearcăne întunecate pe care te-ai aștepta să le vezi doar la persoanele foarte obosite sau bolnave.

@sarathefreeelf

♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

„Scopul este de a normaliza cearcănele”, spune tânăra într-un interviu pentru The New York Times.

„Uneori poate fi frumos”, spune Carstens. În plus, „suntem Generația Z. Suntem cu toții obosiți și avem un program de de somn dezordonat”.

Complexată de cearcanele ei, pe care le consideră pronunțate, influencerul a decis să le prezinte ca pe o formă de frumusețe.

O tendință care se răspândește

Videoclipul său a devenit viral și mulți tiktokers l-au copiat, așa că rețeaua socială este acum plină de videoclipuri ale tinerilor utilizatori care își desenează semne violete sub ochi, pentru a intensifica efectul „oboseală extremă”.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook