Vaticanul decide că este „moral” să folosim vaccinuri anti-Covid produse cu celule de la fetuși avortați

Vaticanul decide că este „moral” să folosim vaccinuri anti-Covid produse cu celule de la fetuși avortați

Este „acceptabil din punct de vedere moral” să folosim vaccinuri anti-Covid în producția cărora au fost folosite celule de la fetuși umani avortați, anunță Vaticanul.

Vaccinurile, dezvoltate în timp record pentru a pune capăt pademiei care a ucis 1,6 milioane de oameni din întreaga lume, au în compoziție celule „extrase din țesuturile unor fetuși avortați secolul trecut”, afirmă conducerea Bisericii Catolice.

În concluzie, Vaticanul decide că „este moral să fii vaccinat împotriva Covid-19 cu produse care folosesc celule de la fetuși avortați în procesul de cercetare și producție”, din moment ce vaccinuri „cu o etică ireproșabilă” nu sunt puse la dispoziția publicului, se arată într-un comunicat publicat pe Vatican News.

Papa Francisc a evaluat documentul emis de biroul papal și a ordonat publicarea acestuia.

Învățăturile propovăduite de Biserica Catolică spun că avortul este un păcat grav.

Dar, în contextul actual, „este moral”. Cu toate că folosirea acestui tip de vaccinuri „nu reprezintă în niciun fel o modalitate de a susține utilizarea celulelor extrase din fetuși umani avortați”.

Vaticanul nu a indicat niciun vaccin care este folosit în prezent împotriva Covid, sau care urmează să fie aprobat, notează Fox News.

Biserica Catolică a subliniat că „vaccinarea nu este obligatorie” și trebuie să fie voluntară. Dar, din punct de vedere etic, „nu este doar o datorie față de sine, ci una față de binele comun”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook