Vatican| Angajații care nu acceptă vaccinarea riscă să fie concediați

Vatican| Angajații care nu acceptă vaccinarea riscă să fie concediați

Angajații care refuză să fie vaccinați împotriva Covid-19 riscă sancțiuni, inclusiv concedierea, conform unui decret publicat joi de Vatican, care angajează aproximativ 5.000 de persoane. Un angajat care nu are contraindicații medicale dovedite și refuză administrarea unui vaccin împotriva Covid-19 riscă „consecințe mai mult sau mai puțin importante care pot merge până la încetarea contractului de muncă”, arată textul publicat pe site-ul oficial al statului Vatican.

Decretul, care se referă la sancțiunile prevăzute într-o lege a Vaticanului din 2011, se referă și la candidații care concurează pentru o funcție la Vatican, care nu pot fi angajați dacă refuză să fie vaccinați.

Alte posibile sancțiuni

Legea vizează „acțiunile necesare pentru a răspunde pandemiei” și subliniază că „refuzul vaccinului poate constitui, de asemenea, un risc pentru alții” și „crește serios riscurile pentru sănătatea publică”.

Un tabel detaliază o serie de alte sancțiuni. Nerespectarea obligației de a purta mască și nerespectarea distanțării sunt pedepsite cu amenzi cuprinse între 25 și 50 de euro, iar încălcarea carantinei prevede amenzi de până la 1.500 de euro.

Vaticanul a început o campanie de vaccinare gratuită pentru toți angajații săi, în ianuarie. Papa Francisc și Papa Emerit Benedict al XVI-lea au fost deja vaccinați.

Sursa: Paris Match

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook