Varianta Omicron a fost depistată și în Germania. Zborurile cu Africa de Sud sunt interzise

Varianta Omicron a fost depistată și în Germania. Zborurile cu Africa de Sud sunt interzise

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a ajuns și în Germania, spune un ministru al landului Hesse, după ce au fost depistate mutații ale virusului la un pasager sosit din Africa de Sud. „Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, spune Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Se efectuează o secvențiere completă a variantei, iar călătorul se află în izolare. Klose îi îndeamnă pe cei care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să se testeze.

Noua variantă a fost descoperită într-un moment în care Germania și multe alte țări europene se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de cazuri Covid.

Germania a înregistrat sâmbătă 67.125 de noi cazuri, potrivit Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase.

Germania a trecut Africa de Sud pe lista zonelor de risc, iar companiile aeriene au voie să îmbarce doar cetățeni germani care părăsesc statul african. Chiar și cei vaccinați trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook