Vaccinuri Covid ARN mesager| „Nu avem informațiile necesare, sunt produse pe care nu le cunoaștem”

Vaccinuri Covid ARN mesager| „Nu avem informațiile necesare, sunt produse pe care nu le cunoaștem”
Foto: Eric Caumes, la France Inter 

Profesorul Eric Caumes, profesor de medicină la „Universitatea Sorbona” din Paris și director al departamentului de boli infecțioase de la spitalul Pitié-Salpêtrière, a fost invitatul postului France Inter.

„Să mă vaccinez cu produse pe care nu le cunosc, despre care am doar informații din comunicatele de presă ale laboratoarelor, înseamnă să mă încred orbește în ele”, afirmă profesorul Eric Caumes, șeful departamentului de boli infecțioase și tropicale al spitalului Pitié-Salpêtrière din Paris.

„Strategia de vaccinare este corectă și consecventă. Trebuie să începem cu persoanele din grupurile de risc, cele mai în vârsta. Nu există vaccin pentru toată lumea, avem nevoie de priorități”, crede Eric Caumes, care se va vaccina, deoarece vaccinurile sunt „pentru un specialist în boli infecțioase, cel mai mare progres al medicilor”.

Dar, în ceea ce privește „vaccinurile bazate pe material genetic”, ARN mesager, medicul consideră că „ne lipsește perspectiva” și regretă că „încă nu avem publicații științifice”. „Dosarele sunt la agențiile de medicamente americane și europene, nu avem acces la ele. Din păcate, vă pot spune doar că îmi lipsește perspectiva, deoarece nu am informațiile necesare”.

Se va vaccina cu unul dintre aceste vaccinurile bazate pe material genetic? „Nu vă pot spune, pentru că nu știu dacă merită. Nu am retrospectiva necesară, încă nu am văzut o publicație științifică care să vorbească despre aceste vaccinuri. Deci, să mă vaccinez cu produse despre care nu știu nimic, despre care am doar informații din comunicatele de presă ale laboratoarelor, ar însemna să am încredere oarbă în ele”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook