Vaccinarea nu va fi plăcută, există „efecte secundare dificile”, avertizează medicii americani

Vaccinarea nu va fi plăcută, există „efecte secundare dificile”, avertizează medicii americani

Medicii americani au cerut responsabililor din domeniul sănătății publice să avertizeze publicul despre „efectele secundare dificile” ale vaccinului împotriva coronavirusului.

În timp ce Statele Unite se pregătesc să distribuie vaccinurile împotriva coronavirusului începând din decembrie, medicii avertizează cu privire la „efecte secundare dificile”. Aceștia cer ca responsabilii din domeniul sănătății publice și producătorii de medicamente să avertizeze publicul, astfel încât să știe la ce să se aștepte și să nu se teamă de a doua doză.

Într-o conferință a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, dr. Sandra Fryhofer întreabă: „Pacienții se vor întoarce pentru a doua doză de vaccin, dacă văd efecte secundare dificile? Oricum ar fi, trebuie să conștientizăm că nu va fi o plimbare în parc”, spune ea.

Voluntarii care au participat la studiile vaccinurilor Moderna și Pfizer au mărturisit experiențele lor. După ce au primit injecția, au prezentat febră mare, dureri în tot corpul, dureri de cap, epuizare și alte simptome neplăcute. Deși simptomele erau incomode și intense, adesea dispăreau în 24 de ore. Declarațiile au fost confirmate de ambele laboratoare.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook