Vaccin Pfizer| O singură doză protejează în proporție de 65%. Decizia englezilor de a amâna a doua doză este justificată

Vaccin Pfizer| O singură doză protejează în proporție de 65%. Decizia englezilor de a amâna a doua doză este justificată

Primele date oficiale ale analizei realizate în Marea Britanie (vor fi publicate în curând) arată că o singură doză a vaccinului Pfizer oferă protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de Covid-19, spune o sursă guvernamentală . Eficiența este similară în cazul tinerilor și a celor trecuți de 80 de ani. O primă doză protejează tinerii în proporție de 65%, la două săptămâni de la injectare. 64% este eficiența pentru cei în vârstă, dar rezultatele apar după aproximativ trei săptămâni.

Experții au ajuns la concluzia că rapelul crește rata de protecție la 79% – 84%, în funcție de vârstă. Deși, inițial, studiile clinice au arătat eficiență de 95%, cifrele actuale rămân încurajatoare.

Paul Hunter, profesor de medicină al Universității East Anglia spune că datele sunt „uimitoare”. „Este o ușurare privind strategia de vaccinare, pentru că putem proteja mai mulți cetățeni decât în cazul în care am fi administrat două doze la interval de trei săptămâni”.

„În ciuda apariției tulpinii sud-africane, sunt încrezător că vom putea reporni treptat societatea, probabil vom redeschide școlile la începutul lui martie”, completează profesorul, potrivit The Sun.

Oamenii de știință spun că rezultatele preliminare arată că vaccinul AstraZeneca oferă niveluri similare de protecție.

Sursa guvernamentală citată a adăugat că „descoperirea are un impact deosebit de pozitiv și demonstrează că vaccinarea are un efect real asupra pandemiei”.

„Datele susțin decizia noastră de a amâna a doua doză, cu scopul de a salva mai multe vieți”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook