Vaccin Covid-19| Șeful Pfizer garantează că nu a fost sacrificată siguranța pentru a crește viteza de producție

Vaccin Covid-19| Șeful Pfizer garantează că nu a fost sacrificată siguranța pentru a crește viteza de producție

Șeful companiei Pfizer, a cărei vaccin anti-Covid-19 dezvoltat împreună cu BioNTech a început să fie utilizat deja în Regatul Unit, garantează că siguranța produsului nu a fost în niciun caz sacrificată pentru a crește viteza de producție.

„Nu am sacrificat măsurile de siguranță”, a spus Albert Bourla în timpul unei conferințe virtuale organizate de Federația Internațională a Grupurilor Farmaceutice (IFPMA).

„Vaccinul, care se bazează pe o nouă tehnologie, a fost testat exact în același mod în care testăm orice vaccin aflat în circulatie”, a subliniat el, înainte de a adăuga: „Acest vaccin a fost, de fapt, testat cu specificații și mai stricte, deoarece suntem observați cu lupa”.

Albert Bourla afirmă că înțelege îngrijorările, din cauza vitezei cu care au fost dezvoltate vaccinurile.

Un stimulent pentru vaccinare

„Există întotdeauna oameni care au îndoieli cu privire la vaccinuri, dar trebuie să spun că problema este extrem de politizată, mai ales în Statele Unite”, explică el.

Acest lucru îi derutează pe oameni, nu știu pe cine să creadă și ce să creadă, deoarece dezbaterea a avut loc mai degrabă la nivel politic decât la nivel științific.

El a insistat asupra faptului că laboratoarele sunt dornice să se asigure că distribuie numai vaccinuri eficiente și sigure și că autoritățile de reglementare sunt foarte atente.

Pentru cei care ezită să facă pasul, Albert Bourla are un mesaj: „Le înțeleg întrebările, dar trebuie să se gândească de două ori. Decizia de a te vaccina nu este doar despre sănătatea ta. Este vorba și despre sănătatea celorlalți și cel mai probabil a celor care îți sunt dragi”.

„Dacă nu te vaccinezi, devii veriga slabă care permite virusului să se răspândească”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook