Următorul Batman va fi de culoare, deși „oamenii nu mai vor diversitate”, potrivit vicepreședintelui Marvel

Următorul Batman va fi de culoare, deși „oamenii nu mai vor diversitate”, potrivit vicepreședintelui Marvel

Noul film Batman va fi prezentat în ianuarie. Fanii au fost avertizați că va fi, probabil, o persoană de culoare. Identitatea noului erou a fost dezvăluită joi, când DC a lansat coperta celui de-al doilea număr al cărții de benzi desenate: este Timothy Fox, unul dintre fiii lui Lucius Fox, partener al lui Bruce Wayne, Batman-ul original.

Timothy Fox va apărea ca erou principal în „Future State: The Next Batman”, o serie de patru numere scrise de John Ridley, scenaristul filmului „12 Years a Slave”, cu ilustrații de Nick Derington, Laura Braga și alții.  Seria cu patru numere va ajunge în magazinele de benzi desenate în ianuarie și februarie.

Timothy Fox a apărut pentru prima dată în numărul 313 al lui Batman, în 1979. Cea mai recentă apariție a lui a fost în numărul din octombrie, după ce averea lui Wayne a căzut în mâinile tatălui lui Timothy, Lucius Fox.

Supereroi mai diversi ca oricând

În ultimii ani, editorii de benzi desenate au depus eforturi pentru a include personaje feminine și minoritare. Printre ei se numără Riri Williams, o adolescentă de culoare care preia de la Tony Stark rolul Ironheart, Miles Morales, un Spider-Man metis și Kamala Khan, o adolescentă musulmană care acum este doamna Marvel.

O inițiativă care nu i-a cucerit pe fanii benzilor desenate, potrivit lui David Gabriel, vicepreședintele Marvel.

Am auzit de la vânzătorii noștri că oamenii nu mai vor diversitate. Nu mai vor personaje feminine. Asta am auzit, credem sau nu. Nu știu dacă acest lucru este cu adevărat corect, dar asta vedem în vânzări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook