Ungaria redeschide săptămâna viitoare serviciile la interior, dar numai pentru cei vaccinați

Ungaria redeschide săptămâna viitoare serviciile la interior, dar numai pentru cei vaccinați
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: AP

Ungaria a vaccinat 3,5 milioane de cetățeni, din totalul de aproximativ 10 milioane. Drept urmare, începând de sâmbătă, terasele barurilor și restaurantelor și-au reluat activitatea. „Pentru că 3,5 milioane de cetățeni au fost vaccinați, începând de sâmbătă se pot redeschide terasele”, a anunțat premierul Viktor Orban. „Și pe mine mă așteaptă o bere pe o terasă”, glumește el.

Terasele pot funcționa până la ora 21:30, iar stingerea este fixată pentru 23:00.

Orban a adăugat că la mijlocul săptămânii viitoare va fi depășit pragul de 4 milioane de persoane care au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, iar acela va fi momentul în care serviciile la interior își vor putea relua activitatea.

Doar pentru cei vaccinați

Hotelurile, teatrele, cinematografele, piscinele, sălile de sport sau restaurantele la interior vor putea primi din nou clienți. Însă vor fi acceptați doar cei care pot face dovada vaccinării. Serviciile anterior menționate sunt închise din noiembrie 2020.

Până acum, 4,4 milioane de unguri s-au încris pentru vaccinare, iar țara are nevoie de aproximativ 6 milioane de cetățeni imunizați pentru a dobândi imunitatea de turmă.

Ungaria primește săptămâna viitoare încă 1 milion de doze ale vaccinului chinezesc Sinovac, dar și primele 200.000 de doze Sputnik V, din Rusia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook