Un nou serial britanic va arăta cum a gestionat Boris Johnson criza coronavirusului

Un nou serial britanic va arăta cum a gestionat Boris Johnson criza coronavirusului

Regizorul englez Michael Winterbottom va realizeze un serial despre cum a gestionat premierul britanic Boris Johnson pandemia de coronavirus în cele câteva zile cât a fost internat la terapie intensivă, din cauza infectării cu Covi-19, spune ziarul britanic The Independent.

Serialul îl va prezenta pe șeful guvernului de la numirea sa în iulie 2019 până la sfârșitul pandemiei și va fi produs de Richard Brown (care a produs și True Detective). Brown a descris conceptul drept „o poveste care pare să demonstreze că realitatea este uneori mai ciudată decât ficțiunea”. „Există momente rare în istorie când liderii își văd viața privată legată doar de evenimente naționale. Experiența personală și rolul oficial se ciocnesc într-un mod neobișnuit „, adaugă Andrea Scrosati, un alt producător.

Niciun rol nu a fost anunțat și niciun actor nu a fost ales deocamdată pentru a juca rolul lui Boris Johnson. Regizorului Michael Winterbottom i se va alătura jurnalistul politic de la Sunday Times, Tim Shipman, autorul cărții „All out war: the complete story of Brexit”.

Sub conducerea lui Boris Johnson, Regatul Unit a fost una dintre țările cele mai afectate din lume și a avut cel mai mare număr de decese din Europa. Asistentul lui Johnson, Dominic Cummings, a fost aspru criticat în luna mai pentru decizia sa de a renunța la regulile de izolare în timpul unei călătorii la Durham. Nu se știe încă dacă acest incident va apărea în serial.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook