Un minut de liniște| Biden a cerut americanilor să respecte un moment de reculegere în memoria celor 500.000 de victime Covid

Un minut de liniște| Biden a cerut americanilor să respecte un moment de reculegere în memoria celor 500.000 de victime Covid

Președintele american Joe Biden le-a cerut cetățenilor să păstreze un moment de liniște de un minut, în memoria celor 500.000 de victime decedate până acum în SUA din cauza Covid-19. „Astăzi marcăm o bornă cu adevărat sumbră – 500,071 de decese. Au murit mai mulți americani în acest an de pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și Războiul din Vietnam la un loc”, a subliniat el.

Joe Biden, Jill Biden, Kamala Harris și soțul ei, aflați în curtea Casei Albe, au ținut un minut de liniște luni la 18:15, ora locală a Americii. 500 de lumânări au fost aprinse pe treptele Casei Albe.

Președintele a cerut cetățenilor să rămână vigilenți, să poarte măști, să respecte regulile de distanțare și să accepte vaccinul anti-Covid.

„Trebuie să oprim luptele politice și dezinformarea, care au divizat familiile, comunitatea și întreaga țară. Un preț destul de mare a fost plătit deja. Nu democrații sau republicanii mor din cauza virusului. Ci toți americanii”, a transmis el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook