Un ministru pozitiv

Un ministru pozitiv

Ministrul de Interne din Filipine, Eduardo Ano, a avut rezultat pozitiv pentru coronavirus la cinci luni după ce a fost diagnosticat prima dată, au declarat luni (17 august) autoritățile, care încearcă să stabilească dacă a fost reinfectat.

Ministrul, care este puternic implicat în lupta împotriva coronavirusului, a anunțat că a fost testat pozitiv sâmbătă, după ce a avut simptome săptămâna trecută. În martie a fost diagnosticat fără să prezinte simptome. Persoanele infectate cu coronavirus încep, de obicei, să dezvolte anticorpi la o săptămână după infectare sau la apariția simptomelor, potrivit unor studii.

Dar oamenii de știință încă nu știu dacă organismul construiește în mod sistematic suficientă imunitate pentru a preveni un alt atac al virusului și, dacă da, cât durează această imunitate. Unele studii sugerează că unii pacienți vindecati de coronavirus și-ar putea pierde imunitatea în câteva luni sau chiar săptămâni.

Subsecretarul pentru Sănătate din Filipine, Maria Rosario Vergeire, a declarat că experții au analizat simptomele prezentate de Ano, primul său test pozitiv și rezultatele laboratorului pentru a vedea dacă este vorba despre o a doua infectare. „Să nu o numim « reinfectare ». Comunitatea științifică nu a stabilit dacă pot apărea aceste reinfectări.”, a spus Vergeire.

Ministrul Ano fusese testat înaintea unei reuniuni programate luni cu președintele Rodrigo Duterte și alți oficiali pentru a decide cu privire la posibila extindere a izolării impuse în urmă cu două săptămâni în Manila și provinciile înconjurătoare. Arhipelagul a cunoscut o creștere a contaminării în ultimele săptămâni. Acesta totalizează oficial peste 160.000 de cazuri și 2.600 de decese din cauza Covid-19.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook