Un fost oficial israelian, martor în dosarul de corupție al lui Benjamin Netanyahu, moare într-un accident aviatic. Grecia investighează incidentul

Un fost oficial israelian, martor în dosarul de corupție al lui Benjamin Netanyahu, moare într-un accident aviatic. Grecia investighează incidentul

Garda de Coastă și scafandrii au recuperat trupul neînsuflețit al lui Haim Geron, fost oficial al Ministerului Comunicațiilor din Israel și al soției sale, la câteva ore după ce aparatul de zbor de tip Cessna, în care se aflau, s-a prăbușit în apropiere de insula grecească Samos. Autoritățile din Grecia investighează condițiile în care s-a produs accidentul aviatic în urma căruia politicianul, care era martor în dosarul de corupție al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, și-a pierdut viața.

Avionul s-a prăbușit luni seară. Geron este unul dintre cei mai bine de 300 de martori citați în proces.

Fostul prim-ministru este anchetat pentru fraudă, dare de mită, trafic de influență, iar acuzațiile sunt legate de relațiile sale cu oameni de afaceri, moguli mass-media și o importantă firmă de telecomunicații din Israel.

Autoritățile din Grecia au deschis o anchetă

Avionul Cessna 182 în care se aflau Haim Geron și soția sa a decolat de la Haifa, Israel și s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Samos.

Scafandrii au recuperat corpurile celor doi, ambii în vârstă de 69 de ani, la câteva ore după accident.

Unitatea grecească pentru investigarea accidentelor aviatice a început o anchetă.

„Cu puțin timp înainte de aterizare au pierdut legătura cu turnul de control din Samos, iar Autoritatea Civilă de Aviație a informat centrul de salvare despre incident”, spun oficialii greci.

Ministrul israelian de Externe a identificat victimele și spune că oficialii consulari se ocupă de repatrierea trupurilor.

Netanyahu, care a ieșit de la guvernare la începutul anului, neagă implicarea în fapte de corupție.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook