Un american călătorește 8.000 de km, își ucide fosta soție și se întoarce liniștit acasă

Un american călătorește 8.000 de km, își ucide fosta soție și se întoarce liniștit acasă

Un informatician american a programat această călătorie dus-întors până la ultimul detaliu. O călătorie de 8000 km între Colorado (Statele Unite), unde locuiește, și regiunea pariziana, unde locuiește mama copiilor săi. În apartament, americanul o execută pe Aurélie, fosta lui soție, dar și pe Christophe, un iubit pe care tocmai îl cunoscuse și despre a cărui existență, probabil, fostul soț nici nu știa. După această baie de sânge, americanul se întoarce acasă, liniștit.

Acest scenariu greu de crezut apare în cazul dublului asasinat care a avut loc la sfârșitul lunii iulie în regiunea pariziană. În orice caz, ancheta a dus la reținerea fostului soț al lui Aurélie, care a mărturisit. Autoritățile franceze au solicitat extrădarea suspectului.

Această ipoteză a soțului criminal fusese însă exclusă la începutul anchetei. „Este în Statele Unite cu copiii”, le-a explicat anchetatorilor mama lui Aurélie. Ea a descoperit cadavrul fiicei sale pe 29 iulie. Primise un telefon de la angajator, surprins că femeia în vârstă de 43 de ani nu a venit la job.

Christophe, o victimă „colaterală”

În dormitor, cei doi îndrăgostiți zac goi pe pat. „Era sânge peste tot”, își amintește unul dintre polițiștii care au ajuns la fața locului. Experții au spus că au fost trase 18 gloanțe.

Anchetatorii încearcă mai întâi să se asigure că cel vizat nu este Christophe, în vârstă de 42 de ani, un manager din departamentul IT al postului Canal+, celibatar. „Un bărbat discret și amabil, mai degrabă un gentleman”, descrie unul dintre colegii săi.

O cunoscuse pe Aurélie cu zece zile în urmă, pe un site de întâlniri. Și a fost, se pare, prima dată când s-au întâlnit fizic. „A fost acolo în momentul nepotrivit, spune o sursă judiciară.”.

Sora suspectului a orientat ancheta

Femeia s-a separat în urmă cu câțiva ani de fostul soț. Între timp, două relații au fost dezvoltate în special. Una dintre ele cu un prieten din copilărie care locuiește în sud-vest, în Arcachon, și cu care se reconectase. Dar aceste piste nu duc la nimic.

Totul se schimbă atunci când anchetatorii o sună pe sora fostului soț pentru a discuta despre dubla crimă. „Dar fratele meu era în Franța când s-a întâmplat”, le-ar fi spus ea. Acesta din urmă îi ceruse să aibă grijă de cei doi copii cât timp el este la Paris din „motive profesionale”.

O armă trimisă la Paris

Fostul soț a mințit. Dar, ulterior, ajunge să mărturisească. El spune că a cumpărat o armă de foc în Statele Unite, un Herstal, de fabricație belgiană. A trimis-o în Franța, prin poștă.

Apoi a luat avionul, rezervându-și un bilet pe numele său. Fără să încerce să-și ascundă identitatea, a închiriat o cameră de hotel la Paris, apoi a actionat. „În unele privințe, el a demonstrat profesionalism, analizează o sursă judiciară. În altele, a fost amator.”.

El i-a surprins pe Aurélie și pe Christophe pentru că păstrase dublura cheilor de la apartamentul fostei sale soții. După ce i-a împușcat, evadarea asasinului a fost filmată de camerele CCTV din Saint-Maur. A fost înregistrat aruncând arma în Marne, unde fost găsită mai târziu.

Motivul crimei nu este cunoscut încă.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook