Un adolescent a orbit după ce s-a hrănit doar cu chipsuri sau cartofi prăjiți

Un adolescent a orbit după ce s-a hrănit doar cu chipsuri sau cartofi prăjiți

Un adolescent britanic de 17 ani a orbit după ce a suferit deficiențe grave de vitamine, rezultate dintr-o dietă constând aproape exclusiv din cartofi prăjiți și chipsuri.

Obosit și adesea bolnav, a fost consultat de un medic în 2016, care i-a prescris suplimente alimentare și l-a sfătuit să-și modifice dieta. Dar adolescentul nu a urmat niciodată aceste recomandări si nici nu a început tratamentul recomandat. Starea lui de sănătate s-a agravat de atunci.

Uneori mânca pâine, alteori șuncă. Dar mult prea rar fructe și legume”, explică doctorul Atan, oftalmolog din Bristol al cărui ultim raport medical a indicat deficiențe importante de vitamine și minerale (B12 și D, cupru și seleniu)

Vederea sa periferică a dispărut treptat. Are dificultăți în a citi, a privi la televizor sau a distinge fețele celor din jur”, spune medicul.

Neuropatia optică nutrițională – o boală de care suferă acest adolescent – în cele mai grave cazuri duce la deteriorarea ireversibilă a fibrelor nervoase ale nervului optic.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook