UK| „Este prea riscant” să renunți la regulile Covid, chiar dacă sunt implicate doar persoane vaccinate

UK| „Este prea riscant” să renunți la regulile Covid, chiar dacă sunt implicate doar persoane vaccinate

Persoanele care au fost vaccinate trebuie să respecte în continuare măsurile de prevenție, chiar dacă se află în compania unor persoane care deja au primit amblele doze. Distanțare este obligatorie, nu se poate deocamdată elimina o astfel de măsură, deoarece este prea riscant. Decizia a fost anunțată de premierul britanic Boris Johnson și medicul șef al Marii Britanii, Chris Whitty, în cadrul conferinței zilnice de informare.

Mai mult de 10 milioane de britanici au primit deja prima doză, iar 500.000 au fost complet imunizați – dar Boris Johnson a spus că este prea devreme pentru a relaxa măzurile, notează Sky News.

El a adăugat că, pentru moment, nu există suficiente date care indice care este riscul de infectare și transmitere în cazul persoanelor vaccinate. Dacă oamenii socializează mai mult, chiar dacă o fac doar cu alte persoane vaccinate, există riscul de a răspândi virusul.

Pe de altă parte, un studiu realizat de AstraZeneca/Oxford, arată o rată scăzută de pozitivitate în rândul celor vaccinați, ceea ce înseamnă că există mai puține cazuri asimptomatice care ar putea transmite virusul.

Dar comunitatea științifică „nu este absolut convinsă de rata cu care vaccinurile reduc transmiterea”, spune prof. Whitty. „Recomandarea clară pentru moment este să respectați în continuare distanțarea fizică, indiferent dacă ați fost sau nu vaccinați”.

Whitty crede că Marea Britanie nu este „nici măcar aproape” de o rată de infectare redusă, care ar putea justifica relaxarea unor măsuri.

Ultimele cifre arată că UK a înregistrat 19.202 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă o treime din raportările de la începutul lunii ianuarie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook