Uite cum reinventează berlinezii mersul la cinema în vremea izolării

Foto: Instagram

În condițiile în care în Germania cinematografele sunt încă închise, un proiect numit Windowflicks le oferă berlinezilor aflați în izolare posibilitatea de a vedea filme împreună, de acasă.

Membrii echipei Windowflicks proiecteză filmele pe fațadele clădirilor, oferind rezidenților unei clădiri ocazia de a vedea împreună filme, fiecare din propria sa locuință. Și pentru ca sentimentul mersului la cinema să fie complet, cei de la Windowflicks distribuie inclusiv popcorn spectatorilor, respectând măsurile de siguranță impuse de pandemie.

Cei de la firma de arhitectură și lumini MetaGrey, inițiatoarea proiectului, spun că au vrut să ofere berlinezilor șansa de a nu se mulțumi doar cu ecranele din propriile locuințe și de a vedea filme alături de vecinii lor, în cadrul unei experiențe menite să întărească legăturile comunitare.

Berlinezii care vor să vadă filme în aceste facadekinos (cinematografe de fațadă), trebuie să ceară acest lucru prin email. Singura condiție impusă de organizatori este ca imobilul în care locuiești să aibă cel puțin 20 de apartamente cu vedere la un perete pe care se poate proiecta. Inițiatorii proiectului Windowflicks încurajează spectatorii să doneze pentru fondul Fortsetzung Folgt (To be continued) prin care se intenționează colectarea sumei de 730.000 de euro pentru ajutorarea cinematografelor independente din Berlin care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza carantinei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook