Twitter promite că va implementa un buton pentru editarea mesajelor… atunci când toata lumea va purta mască

Twitter promite că va implementa un buton pentru editarea mesajelor… atunci când toata lumea va purta mască

„Purtați mască pentru a preveni răspândirea Covid-19”: acest mesaj va fi afișat înaintea tuturor postărilor de pe Facebook și Instagram, ca urmare a numărului foarte mare de cazuri noi. Statele Unite înregistrează peste 40.000 de noi infectări zilnic.

„Veți avea un buton pentru a modifica mesajele atunci când toată lumea va purta mască”, a scrie, sarcastic, contul oficial Twitter.

Utilizatorii revendică de multa vreme posibilitatea de a-și modifica tweet-urile, dar se confruntă cu refuzul companiei. În ianuarie 2020, CEO-ul companiei, Jack Dorsey, a spus că un buton de editare nu va vedea „probabil niciodată” lumina zilei.

A impune purtarea măștii nu este o sarcină ușoară în Statele Unite. Cei mai înverșunați susținători ai președintelui Donald Trump poartă rar mască. Președintele însuși nu poartă niciodată, cel puțin în cadrul aparițiilor publice.

Alții invocă virilitatea, libertatea sau chiar „sistemul respirator pe care ni l-a dat Dumnezeu”. Un agent de pază a fost împușcat pentru ca a cerut unui client să-și acopere fața înainte de a intra în magazin. Însă oficialii americani au recunoscut că nu pot controla în totalitate răspândirea epidemiei.

Facebook și Twitter, foarte active în timpul crizei

„Odată cu creșterea cazurilor Covid-19 în Statele Unite, afișăm un mesaj de alertă în partea de sus a paginilor de Facebook și Instagram pentru a le aminti tuturor să poarte o mască și pentru a transmite alte sfaturi de preveție”, a declarat joi gigantul retelelor de socializare.

Platforma Facebook este folosită zilnic de 1,73 miliarde de persoane. Recomandarea va fi distribuită mai întâi utilizatorilor americani, apoi va fi extinsă pe scară largă în întreaga lume.

Pandemia a ucis cel puțin 517.000 de oameni în întreaga lume, potrivit unui raport AFP din surse oficiale. Statele Unite au totalizat peste 128.000 de decese din mai mult de 2,7 milioane de cazuri.

În timpul „Marii Izolări”, Facebook și Twitter au intensificat eforturile de a transmite mesaje din partea organizațiilor de sănătate globale și locale, de a preveni răspândirea dezinformării și de a sprijini companiile puternic afectate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook