Twitter elimină postările care îndeamnă cetățenii să nu se vaccineze

Twitter elimină postările care îndeamnă cetățenii să nu se vaccineze

Platforma anunță că va cere eliminarea postărilor false legate de vaccinurile Covid-19 începând cu săptămâna viitoare, urmând acțiunile Facebook și YouTube. „În timp de pandemie, dezinformarea cu privire la vaccin prezintă un pericol major pentru sănătate – cu toții avem un rol de jucat”, a declarat echipa de securitate Twitter într-o postare pe blog.

Rețeaua poate cere utilizatorilor să elimine afirmațiile false care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a dăuna sau controla populația, minciuni despre presupuse efecte secundare sau pun sub semnul întrebării existența bolii Covid-19 și necesitatea vaccinării. Cei afectați vor fi obligați să-și șteargă mesajele pentru a li se permite să trimită un nou tweet.

Începând de anul viitor, Twitter intenționează să plaseze avertismente sub tweet-urile care conțin zvonuri nefondate, precum și informații incomplete sau în afara contextului despre vaccinuri.

Twitter aplică deja reguli privind dezinformarea cu privire la virus, dar până acum nu anunțase măsuri specifice pentru conținutul legat de vaccinuri.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook