Trafic cu ivermectină| Tablete în valoare de 7 milioane de euro, confiscate pe aeroportul din Johannesburg

Trafic cu ivermectină| Tablete în valoare de 7 milioane de euro, confiscate pe aeroportul din Johannesburg

Ivermectina este utilizată împotriva paraziților, cum ar fi scabia sau păduchii, dar este considerat și un remediu miraculos împotriva Covid-19. Eficacitatea sa în combaterea coronavirusului la oameni nu a fost încă dovedită științific, dar acest lucru nu împiedică publicarea unor informații false în online sau traficul pe piața negre.

Mii de tablete de ivermectină, în valoare de 7 milioane de euro, au fost confiscate pe aeroportul Oliver Reginald Tambo din Johannesburg, a anunțat poliția sud-africană pe 19 februarie.

Traficanții nu au fost descurajați de captura făcută la finalul lui ianuarie, la același aeroport. Tablete în valoare de 400.000 de euro au fost confiscate la acea vreme, iar șapte persoane au fost arestate.

În ambele cazuri, medicamentele proveneau din India. În Africa de Sud, utilizarea ivermectinei este permisă numai pentru animale. La sfârșitul lunii ianuarie a fost inclusă o excepție în lege, iar tratamentul poate fi folosit pentru bolnavi Covid în stadiu critic.

Dar medicii fac presiuni pentru extinderea autorizației, considerând că ivermectina este un instrument suplimentar în lupta împotriva bolii.

Compania Merck, care produce medicamentul, avertizează însă împotriva absenței datelor științifice care să garanteze eficacitatea și siguranța tratamentului împotriva Covid-19.

Sursa: RFI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook