Top 5 momente care pun Premiile Brit 2024 în istorie

  • 2024 este primul an când o vedetă pleacă de la Premiile Brit cu șase trofee.
  • Între premiile adjudecate de Raye se numără cel pentru cel mai bun artist și albumul anului.
  • Kylie Minogue este premianta Brits’ Global Icon 2024 și a făcut spectacol cu hiturile carierei sale.

A 44 ediție a Brits, premiile acordate de British Phonographic Industry, a făcut istorie sâmbătă la Londra. Uite cu ce rămâi.

5. Recordul de la premiile Brit 2024

Cântăreaţa pop britanică Raye a câştigat şase premii Brit într-un an, doborând recordul anterior de patru, deţinut de Harry Styles, Adele şi Blur, scrie The Guardian.
Londoneza în vârstă de 26 de ani era cunoscută până acum și pentru că a scris piese pentru Beyonce (”Bigger”) și Rihanna sau David Guetta (”Bed”) ori Ellie Goulding (”Sixteen”). Acum, artista, pe numele său real Rachel Keen, câștigă premii pentru albumul, artistul, cântecul şi compozitorul anului, plus cel mai bun artist nou şi act R&B. Singura categorie la care a fost nominalizată şi pe care nu a câştigat-o a fost cea de pop act, câştigată de Dua Lipa în urma votului publicului. Reya va fi la București la SAGA, în perioada 5-7 iulie, 2024.

4. Ce e un idol

Kylie Minogue este premianta Brits’ Global Icon 2024 îți arată că spectacolul carierei sale este încă la timpul prezent. Este greu să îți amintești cum a concertat artista australiană la Cerbul de Aur în 1993, ca o vedetă a anilor ’80, înainte să își vadă cariera relansată în anii 2000. Acum vezi ce însemnă o legendă.

3. SZA bate Swift la Londra

La categoriile internaţionale, artista R&B SZA a fost desemnată artistul anului în urma lansării albumului SOS. Victoria ei la Londra este cu atât mai importantă cu cât anul acesta alte premii au preferat-o pe Taylor Swift.  Supergrupul indie Boygenius, adorat în special de millennials şi de generaţia Z, a câştigat titlul de grupul anului, iar Miley Cyrus a câştigat titlul de cântecul anului pentru Flowers, care a petrecut 10 săptămâni pe locul 1 în Marea Britanie la începutul anului 2023.

2. Dua Lipa se întoarce și convinge Premiile Brit

Dua Lipa este premianta anului pentru prestație pop. Este o distanță mare pentru cântăreață de la reproșurile pe care le-a primit acum 5 ani pentru desincronizările din recitalul său de la același eveniment. Poți să faci și tu comparația.

În 2018, Dua Lipa s-a văzut ironizată pentru lipsa de energie și aerul dezinteresat.

Dar acum răzbunarea e completă! Cântăreața cu rădăcini albaneze a revenit și a uimit.

1. Premiile Brit scapă de sub dominația masculină

Dictatorul a fugit, suntem libere! Este seara triumfală pentru femei, 70% dintre artiştii câştigători ai ediţiei 2024 fiind femei sau non-binare, o schimbare marcantă faţă de anii trecuţi, când Brits s-a confruntat cu critici pentru că a fost puternic în favoarea artiştilor de sex masculin.

Premiile Brit 2024

Album of the year: Raye – My 21st Century

Blues Artist of the year: Raye

Song of the year: Raye – Escapism

Group of the year: Jungle

Best new artist: Raye

International artist of the year: SZA

International song of the year: Miley Cyrus – Flowers

International group of the year: Boygenius

Alternative/rock act: Bring Me the Horizon

Hip-hop/grime/rap act: Casisdead

Dance act: Calvin Harris

Pop act: Dua Lipa

R&B act: Raye

Rising Star: The Last Dinner Party

Producer of the year: Chase & Status

Songwriter of the year: Raye

Global Icon: Kylie Minogue.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook