Toate particulele SARS-Cov-2 care circulă în lume încap într-o doză de Coca-Cola, potrivit calculelor unui expert britanic

Toate particulele SARS-Cov-2 care circulă în lume încap într-o doză de Coca-Cola, potrivit calculelor unui expert britanic

Kit Yates, expert al Universității din Bath, a constatat că există aproximativ 2 quintilioane – sau 2 miliarde de miliarde – de particule SARS-CoV-2 în lume, în acest moment. Dar, din cauza dimensiunilor mici ale „picăturilor”, dacă ar fi puse la un loc, ar reprezenta doar „câteva înghitituri”.

„Este uimitor să ne gândim că toate necazurile, blocajele, greutățile și pierderea libertăților care au caracterizat ultimul an ar putea constitui doar câteva înghitituri”, spune Yates.

El a luat în calcul diametrul particulelor virale – la o medie de aproximativ 100 nanometri – de unde a rezultat volumul total.

Luând în considerare și proteinele de vârf, dar și faptul că particulele vor lăsa goluri atunci când sunt puse la un loc, o singură cutie de Coca-Cola de 330 de mililitri ar putea „găzdui” tot coronovirusul existent pe glob.

„Când mi s-a cerut să calculez volumul total de SARS-CoV-2 din lume, pentru emisiunea ‘Mai mult sau mai puțin’ de pe BBC Radio 4, am recunoscut că nu aveam nicio idee care ar putea fi răspunsul”, a scris Yates în The Conversation.

„Soția mea a sugerat că va avea dimensiunea unei piscine olimpice. ‘Fie asta, fie o linguriță’, a spus ea”.

Peste 2,35 milioane de oameni au decedat din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei și au fost raportate peste 107 milioane de cazuri în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook