Timișoara și Cluj-Napoca au fost nominalizate în top 20 de orașe din lume în care se poate trăi sănătos în 2021

Timișoara și Cluj-Napoca au fost nominalizate în top 20 de orașe din lume în care se poate trăi sănătos în 2021

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar avem două orașe în topul celor mai sănătoase orașe din lume.

Timișoara și Cluj-Napoca sunt pe 15 și 16 în clasamentul realizat de publicația Money, din Marea Britanie, pe baza ratei de obezitate a locuitorilor, a poluării, a prețului alimentelor, speranței de viață și a orelor cu soare. Pe primele două locuri sunt două orașe din Spania: Valencia și Madrid.

Ca să ajungi în topul celor mai sănătoase oraşe din lume trebuie să ai mâncare bună, oameni primitori şi o reţea modernă de transport, iar Valencia şi Madrid le au pe toate şi conduc în acest clasament, ca să nu mai zic că şi speranţa de viaţă este cea mai ridicată din lume. Cu aproape 2.800 de ore de soare pe an, Madridul este pe primele locuri, or ştim bine că asta e benefic pentru sănătate şi pentru o piele bronzată frumos.

La Timişoara, spre exemplu, obezitatea, nu e o chiar o problemă. Cu o mulţime de săli de fitness în oraş, se face mult sport, aşa că doar 10,4 la sută dintre timişoreni au probleme cu greutatea.

Dacă este să vorbim despre Cluj, să știi că este un oraș foarte sigur. Rata infracţiunilor la Cluj este de doar 20 la sută. Şi cand vine vorba de poluare, rata este de 43 la suta, iar în viitorul apropiat va fi şi mai bine la acest capitol pentru că autorităţile au în plan să reducă poluarea prin soluţii de fluidizare a traficului şi cu ajutorul copacilor urbani.

Clujul mai are și cele mai ieftine mere, și știi cum e: un măr pe zi, ţine doctorul departe. Un kilogram costă în medie, doar 77 de cenţi.

Și uite și topul cu 40 cele mai sănătoase orașe din lume:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook