Terasele, abia redeschise la Paris, se închid „din cauza ploii și a politicilor absurde”

Terasele, abia redeschise la Paris, se închid „din cauza ploii și a politicilor absurde”

Xavier Denamur, proprietarul mai multor braserii din Paris, solicită redeschiderea sălilor restaurantelor, în conformitate cu normele sanitare.

„Sub asfalt, plaja! Terasă închisă din cauza ploii și a politicilor absurde și incoerente. Probabil redeschidem sâmbătă, 6 iunie 2020, în funcție de vreme. „

Amplasat pe vitrina celor trei braserii pe care le deține în Paris, acest mesaj spune multe despre problemele restaurantelor pariziene.

„Marți a fost vreme bună pentru redeschidere, am avut o cifră de afaceri de 6.000 de euro cu aproximativ treizeci de mese pe terasă. Miercuri, a fost furtună, am scăzut la 3.500 de euro. În zilele ploioase, nu încasez nici 2.000 de euro. Cu zeci de angajați, nu este profitabil. Acesta este motivul pentru care am preferat să închid joi și vineri ”, explică proprietarul.

„E o urgență, nu putem aștepta până pe 22 iunie”

Xavier Denamur este foarte critic asupra politicii de ieșire din izolare impusă de guvern restaurantelor din regiunea Paris, zona portocalie în care virusul este mai răspândit. „Trebuie să fim autorizați să redeschidem sălile în conformitate cu regulile de sănătate. Există o urgență, nu putem aștepta până pe 22 iunie. La cea mai mică ploaie, clienții nici măcar nu se pot adăposti!”.

Patronul La Perle și Café Foufou, Jean-Philippe Nikoghossian, spune același lucru: „Terasele, dacă vremea este bună, merită”. Altfel, nu.”.

„Redeschiderea teraselor nu aduce profit, ci pierderi: din cauza vremii schimbătoare, terasele nu vor fi utilizate nici jumătate de timp”, a declarat Didier Chenet, președintele Uniunii GNI ( Grup național de angajați independenți) pentru hoteluri și restaurante. Și să încheiem: „Nu cu terasele vom salva domeniul restaurantelor: este mai mult un serviciu prestat parizienilor.”.

3415 solicitări de extindere a teraselor

Nerăbdători să-și redeschidă complet unitățile, proprietarii de restaurante sunt mulțumiți de posibilitatea extinderii teraselor acordată de primăria din Paris, gartuit, până în septembrie. „Fie pe locuri de parcare, fie pe trotuar, 3.415 de declarații de extindere ale teraselor au fost înregistrate până în seara zilei de 4 iunie, comercianții fiind scutiți de taxele de extindere, de folosire a spațiului și de taxa de colectare a gunoiului pentru șase luni ”, anunță Olivia Polski (PS), asistentă la comerț și meserii.

86 de străzi pietonale până la sfârșitul lunii iunie?

Pentru a le oferi mai mult spațiu, Primăria invită restaurantele să depună cereri de pietonalizare temporară (până pe 30 septembrie) a străzilor pe care își desfășoară activitatea. „Fie că este un dispozitiv permanent sau planificat doar pentru weekend, au fost deja înregistrate 86 de solicitări”, notează Olivia Polski. „Este o planificare urbană tactică”, a declarat asistentul urbanistic al primariei. Și specifică: „Până la sfârșitul lunii iunie, fiecare dosar va fi examinat cu primăriile de arondisement, sediul poliției, secția de pompieri și transportul public când trebuie modificat traseul unei linii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook