Taiwan oprește vaccinarea cu a doua doză de Pfizer pentru grupul de vârstă 12-17 ani, pe fondul îngrijorărilor legate de miocardită

Taiwan oprește vaccinarea cu a doua doză de Pfizer pentru grupul de vârstă 12-17 ani, pe fondul îngrijorărilor legate de miocardită

Șeful Centrului de Comandă Epidemică (CECC) din Taiwan spune că un grup de experți a decis să suspende administrarea a două doze de Pfizer/BioNTech copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, pe fondul îngrijorărilor că ar putea crește riscul de miocardită.

Mai multe cazuri de miocardită (inflamația mușchiului inimii) și pericardită (inflamația mucoasei exterioare a inimii) au fost raportate după vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Potrivit statisticilor americane, riscul ca tinerii să se confrunte cu miocardită după ce au primit a doua doză este de 10 ori mai mare decât după prima doză.

Unele țări și-au ajustat politicile privind administrarea vaccinurilor Covid-19 adolescenților. De exemplu, Hong Kong a trecut de la două doze de Pfizer la o singură doză, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Marea Britanie a făcut ceva similar, recomandând doar o singură doză pentru copiii cu vârste între 12 și 18 ani, conform CNA.

Comitetul Consultativ pentru Practici de Imunizare (ACIP) al Ministerului Sănătății și Bunăstării a decis să oprească administrarea a doua doze de vaccin pentru acest grup de vârstă timp de două săptămâni, timp în care experții și medicii Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC) vor analiza cele 16 cazuri de miocardită observate în rândul adolescenților, înainte de a lua o decizie finală dacă să continue sau nu cu a doua doză.

Datele internaționale vor fi, de asemenea, consultate înainte de a se lua decizia finală. În prezent, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani sunt vaccinați cu două doze în întreaga lume, cu excepția Hong Kong-ului și Marii Britanii.

Sursa: Taiwan News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook