SUA| Un pacient Covid câștigă în instanță dreptul de a primi ivermectină. Spitalul este obligat să-i administreze medicamentul

SUA| Un pacient Covid câștigă în instanță dreptul de a primi ivermectină. Spitalul este obligat să-i administreze medicamentul

Decizia unui judecător din Ohio face parte dintr-o serie de hotărâri favorabile pentru rudele pacienților în lupta împotriva spitalelor reticente în utilizarea medicamentului care a făcut obiectul avertismentelor autorităților sanitare. Julie Smith, din Cincinnati, a obținut un ordin judecătoresc prin care un medic să-i poată prescrie ivermectină soțului ei, Jeffrey, internat la terapie intensivă.

În fața refuzului spitalului de a administra produsul, ea s-a adresat justiției pe 20 august, cu ajutorul unui avocat care a câștigat contestații comparabile în New York și Chicago.

Judecătorul Gregory Howard a ordonat spitalului să se conformeze ordinului: să administreze 30 mg de ivermectină pe zi, timp de trei săptămâni, pacientului său.

Unitatea medicală nu a spus dacă intenționează să facă apel sau să respecte decizia.

Ivermectina este un medicament utilizat pe scară largă de către medicii veterinari, dar poate fi folosită și la oameni pentru tratarea unor boli precum scabia, orbirea râului (onchocerciaza) sau împotriva păduchilor.

Autoritățile avertizează împotriva utilizării medicamentului

De la începutul crizei Covid-19, au fost efectuate studii pentru a determina dacă acest medicament ieftin ar putea ajuta la combaterea SARS-Cov-2. În ciuda studiilor de laborator încurajatoare, testele efectuate în această etapă sunt neconcludente.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile sanitare europene și americane nu recomandă utilizarea ivermectinei în tratarea Covid.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) observă o creștere a vânzărilor medicamentului, dar și o creștere a „efectelor secundare legate de utilizarea necorespunzătoare sau supradozaj, măsurată printr-o creștere a apelurilor către centrele de control al otrăvirilor”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook