SUA| Mai multe familii cumpără terenuri pentru a întemeia un oraș sigur pentru oamenii de culoare

SUA| Mai multe familii cumpără terenuri pentru a întemeia un oraș sigur pentru oamenii de culoare

Moartea lui George Floyd, violența forțelor de ordine, discriminarea: evenimentele recente care au zguduit comunitatea de culoare din Statele Unite au determinat două prietene să ia o decizie radicală. Pentru a fi în siguranță, Ashley Scott și Renee Walters, doua afro-americane, au decis să întemeieze un nou oraș, pe care îl vor construi împreună cu mai multe familii.

„Amândoua avem soți de culoare. Avem fii de culoare. Și am început să fiu copleșita de acest sentiment de anxietate când soțul meu pleacă de acasă pentru a merge la serviciu”, a declarat Walters pentru CNN.

După ce le-au prezentat ideea prietenilor, nouăsprezece familii de culoare s-au alăturat proiectului. Împreună, creează Freedom Georgia, programul prin care strâng banii necesari achiziționării de terenuri.

Inițial au găsit un anunț care spunea că orașul Toomsboro este de vânzare, dar s-a dovedit a fi o pistă falsă. La marginea acestui oraș, însă, au găsit terenul perfect pentru proiectul lor.

În august au cumpărat terenul de aproape 40 de hectare, destinat să devină „Freedom”, un nou oraș din comitatul Wilkinson, Georgia.

Un oraș „pro-black”

Scopul este de a construi un oraș care să fie prosper din punct de vedere economic și, cel mai important, sigur pentru oamenii de culoare.

Comunitatea, care își dorește să fie „tolerantă și diversă”, nu intenționează neapărat să primească doar afro-americani, adaugă CNN. Cu toate acestea, orașul trebuie să fie „pro-black din toate punctele de vedere”, precizează Ashley Scott.

Deocamdată e mult de muncă. Inițial, cele două femei intenționează să curățe terenul și să creeze un lac artificial pentru pescuit, înainte de a se angaja în lucrările structurale. Dacă totul merge bine, orașul ar putea vedea lumina zilei toamna viitoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook