SUA| Lucrătorii din domeniul medical optează să nu se vaccineze. Rate foarte mari de refuz în mai multe state

SUA| Lucrătorii din domeniul medical optează să nu se vaccineze. Rate foarte mari de refuz în mai multe state

Lucrătorii din domeniul sănătății din SUA sunt primii care primesc vaccinul COVID-19 – dar un număr alarmant de mare refuză să facă acest lucru.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a dezvăluit că aproximativ 60% dintre lucrătorii medicali din azilurile de bătrâni din statul său au ales până acum să nu fie vaccinați.

Mai mult de jumătate dintre lucrătorii serviciilor de urgență (EMS) din New York au manifestat același tip de scepticism, a raportat The Post luna trecută.

Și California și Texas se confruntă cu rate de refuz ridicate din partea lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit rapoartelor.

Se estimează că 50% dintre lucrătorii din prima linie din Riverside, Golden State, au optat să nu se vaccineze, notează Los Angeles Times, citând oficiali din domeniul sănătății publice.

Mai mult de jumătate dintre angajații spitalului St. Elizabeth’s Community Hospital din California care erau eligibili să primească vaccinul nu au făcut-o, potrivit ziarului.

Și în Texas, un medic de la Houston Memorial Medical Center a declarat pentru NPR la începutul acestei luni că jumătate din asistenții medicali din spital nu vor face vaccinul, invocând motive politice.

O asistentă medicală dintr-un spital din California, care a ales să nu fie vaccinată pentru că este însărcinată, a declarat că și colegii ei au ales aceeași cale, deoarece consideră că nu au nevoie de vaccin pentru a trece prin pandemie.

„Simt că oamenii se gândesc: Încă mai pot rezista fără să fac vaccinul, până când totul se încheie”, a declarat pentru The Times April Lu, o asistenta medicală în vârstă de 31 de ani de la Centrul Medical Providence Holy Cross.

Un procent ridicat de refuzuri, nu numai în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, ci și în rândul populației generale, ar putea fi problematică, spune Marc Lipsitch, epidemiolog la Harvard.

„Capacitatea noastră ca societate de a reveni la un nivel normal de funcționare depinde de imunizarea în masă a cetățenilor”, a spus Marc Lipsitch.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook