SUA| Companiile aeriene vor să cântărească pasagerii supraponderali, pentru a evita dezmembrarea aeronavelor

SUA| Companiile aeriene vor să cântărească pasagerii supraponderali, pentru a evita dezmembrarea aeronavelor

Companiile aeriene ar putea cere pasagerilor supraponderali să se urce pe cântar – sau să își declare greutatea – înainte de a urca în aeronavă. Inițiativa publicată într-un aviz al Administrației Aviației Federale (FAA), are rolul de a furniza noi date despre greutatea medie a pasagerilor, deoarece se pare că cifrele actuale nu reflectă ratele ridicate ale obezității în SUA.

FAA dorește să evalueze cât de mult s-au îngrășat americanii, pentru a preveni dezmembrarea aparatelor de zbor la decolare.

Noile obligații, care au fost revizuite de publicația aeriană AirInsight Group, impun companiilor aeriene să efectueze anchete pentru a stabili „greutatea medie standard a pasagerilor”, a membrilor echipajului, și a bagajelor prin selecție aleatorie, raportează Fox5.

Operatorul poate „determina greutatea reală a pasagerilor”, făcându-i să se urce „pe cântar înainte de a urca în avion”, conform liniilor directoare impuse de AirInsight.

Dacă opțiunea nu este aplicabilă, pasagerul trebuie să-și declare greutatea, la care se adaugă 5kg, pentru a ține cont de îmbrăcăminte.

Atunci când operatorii suspectează că pasagerii își declară greșit greutatea, membrii echipajului ar trebui să „facă o estimare rezonabilă privind greutatea reală a pasagerului și să adauge 5kg”, conform documentului.

Cântărirea oamenilor la fel ca pe bagaje poate părea cam obtuză, motiv pentru care FAA a oferit, de asemenea, îndrumări privind desfășurarea procedurii într-un mod care protejează intimitatea pasagerilor.

„Citirea cântarului trebuie să fie făcută în cadru privat”, iar „operatorul trebui să se asigure că orice date legate de greutatea pasagerilor rămân confidențiale”.

Călătorii au totuși dreptul de a refuza „participarea la orice sondaj privind greutatea”, conform recomandărilor.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook