SUA| Bărbat de culoare neînarmat, împușcat de 7 ori de către polițiști. Au reizbucnit protestele violente

SUA| Bărbat de culoare neînarmat, împușcat de 7 ori de către polițiști. Au reizbucnit protestele violente

După o scurtă perioadă de pace, reizbuncnesc proteste violente în Statele Unite, după ce un afro-american, Jacob Blake, a fost împușcat de șapte ori de către ofițerii de poliție din Kenosha, statul Wisconsin. Pe 25 mai, moartea lui George Floyd, care a fost ucis printr-un abuz al polițiștilor, a declanșat numeroase mișcări de stradă atât în SUA cât și în alte țări.

În urma incidentului petrecut duminică, bărbatul a fost operat și se află la terapie intensivă, în stare gravă, potrivit familiei.

Clipul care circulă pe social media arată cum Blake se îndreaptă spre mașină, iar doi ofițeri de poliție îl urmăresc, cu pistoalele pregătite. După ce afro-americanul deschide ușa autovehicului, unul dintre polițiști îl împușcă de șapte ori în spate.

Avocatul Benjamin Crump, care este reprezentantul familiei lui George Floyd, afirmă că cei trei copii ai lui Blake se aflau în mașină în momentul când tatăl lor a fost împușcat.

Martorii spun că bărbatul de culoare încerca să aplaneze o ceartă între două femei când ofițerii au ajuns la fața locului.

În urma incidentului, sute de persoane s-au strâns în fața sediului poliției din Kenosha. Mai multe autoturisme au fost incendiate, iar manifestanții au strigat: „Nu o să dăm înapoi”.

Forțele de ordine au îndrumat proprietarii afacerilor deschise non-stop să limiteze programul pe timpul nopții, deoarece au fost raportate „numeroase” jafuri armate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook