SUA| 10.262 de americani complet vaccinați s-au îmbolnăvit de Covid. Sau 0,01% din totalul celor imunizați

SUA| 10.262 de americani complet vaccinați s-au îmbolnăvit de Covid. Sau 0,01% din totalul celor imunizați

Statele Unite ating un prag important săptămâna asta – Casa Albă anunță că jumătate dintre americanii eligibili să primească vaccinul anti-Covid au fost deja complet imunizați. Anunțul vine odată cu informarea transmisă de Centrul de Control și Prevenție a Bolilor (CDC), care afirmă că infectarea cu SARS-Cov-2 este extrem de rară în rândul celor care au primit ambele doze ale serului.

Noul raport al CDC arată că 10.262 de americani complet vaccinați au fost testați pozitiv pentru Covid, din totalul celor 101 milioane care au primit ambele doze până la finalul lunii aprilie. Sau un procent de doar 0.01%.

„Tot timpul le spunem persoanelor care se vaccinează că încă pot face Covid”, declară dr. Simone Wildes, specialist în boli infecțioase, membru al comitetului de vaccinare din Massachusetts.

Majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare sau au fost complet asimptomatici.

Infectările au fost identificate la 14 zile sau mai mult după administrarea rapelului cu unul dintre serurile aprobate în SUA: Pfizer/BioNTech, Moderna sau Johnson & Johnson.

10% dintre cei infectați după vaccinare au avut nevoie de spitalziare, iar dintre cei 2% care au decedat, majoritatea erau vârstnici sau prezentau comorbidități.

CDC menționează că cifra infectărilor poate fi subestimată, deoarece se bazează doar pe raportări voluntare, iar majoritatea cazurilor asimptomatice nu au putut fi testate. De asemenea, nu se poate stabili dacă noile infectări se datorează noilor variante, care ar putea reduce eficiența vaccinurilor.

„Acest raport demonstrează că vaccinurile anti-Covid sunt extrem de eficiente. Cu cât există mai multe persoane vaccinate, cu atât identificăm mai puține cazuri, spitalizări și decese”, spune sr. Michelle Medina, șef de operațiuni la Cleveland Clinic Community Care, pentru ABC News.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook