Italia| Trei persoane arestate după accidentul de telecabină soldat cu 14 victime. Sistemul de frânare de urgență fusese dezactivat

Italia| Trei persoane arestate după accidentul de telecabină soldat cu 14 victime. Sistemul de frânare de urgență fusese dezactivat
Foto: AP

Trei persoane au fost arestate în legătură cu accidentul de telecabină produs în Italia, soldat cu 14 victime. Anchetatorii spun că frânele de avarie au fost dezactivate, iar trei membri ai companiei care administrează telecabina cunoșteau acest fapt. Potrivit unui oficial din domeniul transporturilor, lipsa dispozitivelor de frânare a făcut ca respectiva cabină să circule cu mai mult de 100 de kilometri pe oră în momentul în care s-a rupt cablul.

Cabina a căzut în gol de la o înălțime de 20 de metri, în zona muntoasă Mottarone din nordul Italiei.

Cei trei suspecți arestați sunt patronul, directorul și șeful de operațiuni ai companiei care administrează telecabina.

„Cele trei persoane arestate știau despre defecțiunea apărută la sistemul de frânare de urgență de câteva săptămâni”, spune procurorul-șef Olimpia Bossi.

Au dezactivat sistemul 

Un oficial a spus pentru postul de televiziune Rai 3 că suspecții au recunoscut că au dezactivat sistemul după ce au sesizat „defecțiuni de funcționare” care nu au putut fi reparate.

Cinci familii se aflau în cabină în momentul impactului, printre care și doi copii, care au decedat.

Singurul supraviețuitor al accidentului, un copil israelian în vârstă de 5 ani, își revine din starea de comă indusă, dar starea lui rămâne critică.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook