Studenții Universității Indiana dau în judecată instituția pentru că îi obligă să se vaccineze anti-Covid

Studenții Universității Indiana dau în judecată instituția pentru că îi obligă să se vaccineze anti-Covid

Opt studenți ai Universității Indiana au acționat în instanță instituția din cauza politicii obligatorii de vaccinare anti-Covid, despre care spun că este neconsituțională și încalcă dreptul la libertate. Într-o plângere de 55 de pagini, cei opt susțin că dorința universității de a vaccina toți profesorii și studenții este o formă coercitivă de a le pune sănătatea în pericol.

„Pandemia este aproape de final. Însă, chiar dacă era în desfășurare, nu ar fi normal ca studenții să primească un vaccin relativ puțin testat și care este riscant”, se arată în plângere.

Universitatea și-a informat studenții, profesorii și angajații că vor trebui să fie complet vaccinați înainte de a se întoarce în campusul Bloomington, pe 1 august. Cei care nu se supun vor fi sancționați.

Chuck Carney, purtător de cuvânt al Universității, spune că „este încrezător că instituția va câștiga procesul” și că „obligația ajută revenirea la o activitate sigură și normală”.

„Angajații și profesorii care nu se supun nu vor mai putea lucra la Universitatea Indiana. Munca de acasă nu este o opțiune”, transmite universitatea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook