Spațiile culturale din Anglia au aprins luminile roșii, în semn de protest împotriva restricțiilor

Locurile destinate concertelor și teatrele din Marea Britanie au fost gazdele unei acțiuni cu scopul de a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește criza cu care se confruntă sectorul artistic.

Prin urmare, peste 300 de spații, inclusiv Teatrul Național din Londra și Royal Festival Hall, au pornit luminile roșii în cadrul campaniei Red alert.

Și cei din afara industriei muzicale au participat, marți, la Manchester, la această mișcare.

Printre susținători se numără formațiile New Order, Doves și cântăreața Leona Lewis.

Mișcarea Red Alert și marșurile #WeMakeEvents au drept scop conștientizarea pierderilor locurilor de muncă din acest sector.

Royal Albert Hall a explicat pe contul de Twitter că a susținut campania, deoarece „multe vieți din întreaga industrie sunt acum în joc”.

Wales Millennium Center din Cardiff a dat glas „personalului uimitor și freelancerilor din sectorul nostru care aduc la viață evenimentele pe care le iubim”.

Unele dintre cele mai cunoscute spații din Scoția, inclusiv Wah Wah Hut al regelui Tut – unde a luat naștere trupa de rock Oasis – au participat la mișcare.

Wembley, stadionul național de fotbal al Angliei și un loc destinat organizării de concerte, a declarat că este „mândru să sprijine industria muzicală în perioada de criză”.

Și îndrăgitul Brudenell Social Club din Leeds s-a alăturat campaniei Red Alert.

„Scopul campaniei este de a acorda sprijin financiar persoanelor și companiilor din acest sector, până când vor putea reveni la locul de muncă”, au declarat membrii formației The Cure.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook