Spania | Reintroducerea izolării într-o zonă din Catalonia este declarată ilegală

Spania | Reintroducerea izolării într-o zonă din Catalonia este declarată ilegală

Justiția spaniolă a suspendat luni izolarea locuitorilor unei zone din Catalonia, în orașul Lleida, impuse duminică de autoritățile regionale din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid-19.

„Instanța de judecată din Lleida a decis să nu ratifice măsurile rezoluției din 12 iulie” luate de guvernul regional „pentru că sunt împotriva legii”, a postat pe contul de Twitter Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei. Această decizie, care suspendă efectiv reizolarea, este supusă recursului.

„Măsuri necesare”

Această decizie poate fi atacată de către autoritățile regionale. „În prezent, analizăm cum să rezolvăm acest lucru din punct de vedere legal”, a declarat agentul regional de sănătate Alba Verges la Catalunya Radio. „Acestea sunt măsuri necesare (…) Nu le-am fi luat dacă nu ar fi fost absolut necesare”, s-a apărat ea, solicitând locuitorilor din această zonă populată de aproape 200.000 de locuitori să rămână acasă, în ciuda suspendării reizolării.

Față de creșterea numărului de cazuri de Covid-19, guvernul regional catalan a decis duminică să ordone izolarea la domiciliu a locuitorilor din Lleida și a celor șapte municipalități din jur, o zonă situată la aproximativ 150 km de Barcelona. Zona în cauză fusese deja izolată de restul Cataloniei sâmbăta trecută, astfel încât locuitorii nu aveau voie să o părăsească.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook