SpaceX: de ce astronauții au luat cu ei un dinozaur de pluș?

SpaceX: de ce astronauții au luat cu ei un dinozaur de pluș?

Pentru prima dată în istoria cuceririi spațiale americane o companie privată, SpaceX, a reușit, în colaborare cu NASA, să trimită doi astronauți la Stația Spațială Internațională (ISS). După o decolare reușită în seara zilei de sâmbătă, capsula Crew Dragon a ajuns în sfârșit la destinație duminică după-amiază.

„Sper că sunt mândri de asta”

Însă imaginile i-au și amuzat pe utilizatorii de Internet. La câteva minute de la decolare, cei doi astronauți, Bob Behnken și Doug Hurley, au arătat în fața camerei de bord un mic dinozaur strălucitor. După cum subliniază siteul The Verge, dinozaurul face parte din colecția de jucării aparținând copiilor celor astronauți.

„A fost minunat pentru noi că am reușit să facem asta pentru cei doi baieti ai noștri care, sper, sunt foarte încântați să-și vadă jucăriile plutind cu noi la bord. (…) Sper că sunt mândri „, a spus Bob Behnken.

Indicator de greutate

Totuși, acest obiect, pe lângă valoarea sentimentală, are și un anumit interes științific. După cum explică mass-media americană, el permite astronauților, atunci când începe să plutească, să cunoască momentul imponderabilității, adică momentul în care aceștia ies din forța de atracție a Pământului.

Nu este prima dată când se folosește această tehnică. În timpul unui zbor experimental realizat de Crew Dragon, în martie 2019, singurul pasager de la bord a fost o jucărie numită Little Earth, sau „Earthy”. Ea devenise una dintre mascotele SpaceX.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook