„Situația este catastrofală”: Philippe Etchebest, chef 2 stele Michelin, este îngrijorat pentru viitorul restaurantelor

„Situația este catastrofală”: Philippe Etchebest, chef 2 stele Michelin, este îngrijorat pentru viitorul restaurantelor

Cu 92% dintre restaurante și hoteluri închise în timpul izolarii, cheful din juriul „Top Chef” și protagonistul « Coșmar în Bucătărie » este alarmat de situația economică îngrijorătoare din industria hotelieră și a restaurantelor.

« Coșmar în bucătărie » pentru Philipe Etchebest. Întrebat luni seara în emisiunea de pe France5 „C à Vous”, cu câteva minute înainte de al treilea discurs al lui Emmanuel Macron de la Palatul Elysee, cheful vedeta și gazda M6 și-a împărtășit îngrijorările cu privire la viitorul restauratantelor. De la începutul izolarii, 92% dintre restaurantele și hotelurile din Franța au fost închise. „Situația este catastrofală”, a declarat judecătorul și antrenorul „Top Chef”.

„După izolare, va trebui să muncim mult” Philippe Etchebest

După ce a amintit că industria hotelieră și restaurantele au reprezentat un milion de locuri de muncă în Franța, Philippe Etchebest se enervează: „În martie, 30% dintre restauratori nu au putut să-și plătească angajații. În aprilie, nu vor mai fi angajați. Se estimează că 70% dintre restauratori nu își vor putea plăti angajații ”. În fruntea restaurantului „Les Quatre Colonnes” din Bordeaux, Philippe Etchebest nu a fost scutit de această situație. Șomajul parțial al celor 60 de angajați reprezintă un cost pentru cheful cu stele Michelin: „Am avansat banii, mi-am luat un angajament de a-mi asigura personalul și de a-mi asigura nevoile”, explică el înainte de a cere: ” Dar cât timp? De cât timp? ”. „Ne aflăm în mijlocul unui coșmar”, adaugă el, referindu-se la emisiunea sa „Coșmar în bucătărie” de pe M6. De asemenea, este îngrijorat de proprietarii de restaurante aflați în dificultate pe care i-a ajutat în ultimele luni prin intermediul acestui program. „S-ar putea ca ei să fi avut o șansă să iasă din asta după operatiunea mea, dar acum cred că este cu siguranță moartă”.

La Sud Radio săptămâna trecută, el era deja alarmant cu privire la situația îngrijorătoare a restaurantelor. „Post-izolarea va fi extrem de complicată”, a spus el. Va trebui să luptăm, va trebui să muncim mult. Problema financiară va fi colosală. Nu știu cum vom reuși să ieșim din asta. Va fi nevoie de un efort colectiv ”, a explicat el. Luni seară, Emmanuel Macron a anunțat că izolarea strictă a fost prelungită până luni, 11 mai. De la această dată, crese, școli, colegii și licee se pot redeschide treptat, dar nu și baruri și restaurante.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook