Singapore abandonează strategia „zero Covid” și învață să „trăiască cu virusul”

Singapore abandonează strategia „zero Covid” și învață să „trăiască cu virusul”

Singapore a raportat marți 832 de noi cazuri locale de Covid-19, îar statul renunță strategia de eliminare a virusului și abordează ideea de a trăi cu el. Noul număr de cazuri este un record pentru 2021, care vine în ciuda faptului că Singapore are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume – două doze de vaccin administrate la mai mult de 80% din populație.

De la începutul pandemiei, Singapore a operat o politică strictă de eliminare a Covid. Abia în iunie oficialii au luat în calcul varianta de a „trăi cu virusul”, evitând noi blocaje și măsuri de carantină prin aplicarea regulilor de distanțare și urmărire a contactelor.

Campania de rapel (a treia doză) din Singapore, destinată persoanelor cu vârsta peste 60 de ani și celor care locuiesc în case de îngrijire, face ca statul să fie printre primele din lume care încep o astfel de acțiune.

Majoritatea persoanelor infectate se recuperează acum acasă, mai degrabă decât în ​​spitale, iar guvernul se concentrează pe urmărirea „grupurilor sensibile și vulnerabile”, potrivit ministrului Sănătății, Ong Ye Kung.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook