Și Japonia depistează o nouă variantă a coronavirusului. A treia mutație majoră din ultima perioadă

Și Japonia depistează o nouă variantă a coronavirusului. A treia mutație majoră din ultima perioadă

Japonia| O nouă variantă a SARS-Cov-2 a fost depistată în urma testării a patru cetățeni care s-au întors din Brazilia, potrivit Ministerului Sănătății. Cei patru pasageri au aterizat pe aeroportul Tokyo Haneda pe 2 ianuarie, revenind din regiunea Amazonului, Brazilia. După o perioadă petrecută în carantină, la aeroport, au dat rezultate pozitive pentru o nouă variantă a coronavirusului.

Unul dintre ei a fost internat pentru că prezenta dificultăți de respirație.

Potrivit șefului Institutului Național de Boli Infecțioase, Takaji Wakita, varianta este diferită de cele care circulă deja în Marea Britanie și Africa de Sud. În prezent nu există dovezi care să arate că noua tulpină este mai contagioasă. Dar are, spune Wakita, „asemănări” cu variantele britanice și sud-africane.

Potrivit Ministerului, trei cazuri de infectare cu tulpina „britanică” au fost deja descoperite în Japonia. La sfârșitul lunii decembrie, Japonia a emis o interdicție de intrare pentru străini, valabilă până la sfârșitul lui ianuarie, după ce au fost descoperite cazuri cu noile variante britanice și sud-africane.

Sursa: Sud Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook