Serialul „Stranger Things” și Netflix, dați în judecată pentru plagiat

Serialul „Stranger Things” și Netflix, dați în judecată pentru plagiat

Matt și Ross Duffer, creatorii serialului de succes „Stranger Things” și Netflix sunt trimiși în judecată pentru plagiat. Aceștia sunt acuzați că au furat ideea serialului dintr-un scenariu nepublicat.

Conform plângerii, compania de producție irlandeză Rover Entertainment susține că „Stranger Things” i-a copiat conceptul din proiectul său de serial de televiziune intitulat „Totem”, raportează mai multe canale mass-media americane.

Scenariul pentru „Totem” a fost scris de Jeffrey Kennedy, care a creat „intriga, secvența, personajele, tema, dialogul, atmosfera și decorul serialului”, precum și a „conceptului artistic protejat de copyright”. Plângerea spune că cele două serii îl au în comun pe Aaron Sims, cel care l-a ajutat pe Kennedy să dezvolte „Totem” și apoi a furnizat conceptul pentru „Stranger Things”.

Asemănări între cele două seriale

Kennedy spune că s-a inspirat din moartea lui Clint Osthimer când a creat „Totem”, un prieten din copilăria sa care suferea de epilepsie, relatează site-ul Digital Psy.

„În timpul copilăriei petrecute în mediul rural din Indiana, Osthimer și Kennedy au fost nevoiți să se confrunte cu amenințarea constantă a „demonului personal ”al lui Osthimer, epilepsia. Aceste crize l-au trimis într-un alt plan supranatural unde locuia demonul ”, se explică in plângere.

Declarația continuă să facă multe comparații între cele două seriale, observând că acestea se bazează pe aceeași premisă de bază.

În „Totem”, unul dintre personaje este o fată tânără pe nume Kimimela (Kimi pe scurt) care are puteri supranaturale. Cu ajutorul prietenilor ei, Kimimela găsește un portal către o altă dimensiune supranaturală în care se luptă cu un spirit întunecat pe nume Azrael și armata sa de Blackwolf.

Plângerea susține că începuturile „Stranger Things” sunt o copie exactă a acestuia, cu fata numită Eleven (El pe scurt) și spiritul întunecat înlocuit de un monstru din umbră și armata lui de demogorgoni.

Netflix se apără

Ca răspuns la această plângere, un purtător de cuvânt al Netflix a declarat pentru The Wrap:

„Domnul Kennedy distribuie aceste teorii conspirative de ani de zile, chiar dacă Netflix i-a spus în nenumărate rânduri că frații Duffer nu auziseră niciodată de el sau de scenariul său original pâna când a  început să-i amenințe si să-i urmărească.

După ce am refuzat să ne conformăm cererilor de despăgubire, a lansat acest proces fără fundament. Nu lipsesc persoanele care își atribuie meritele pentru crearea „Stranger Things”. Dar adevărul este că serialul a fost proiectat independent de frații Duffer și este rezultatul creativității și muncii lor.”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook