Sean Penn vrea ca vaccinul anti-Covid să fie obligatoriu pentru toți cei implicați în proiectele cinematografice în care joacă

Sean Penn vrea ca vaccinul anti-Covid să fie obligatoriu pentru toți cei implicați în proiectele cinematografice în care joacă
Sean Penn la Festivalul de Film de la Cannes, 2021

Abia întors de la Festivalul de Film de la Cannes, unde a participat cu lungmetrajul Flag Day, în care a jucat alături de fiica sa Dylan, Sean Penn pornește un nou curent la Hollywood. Potrivit revistei americane Deadline, actorul a emis un ultimatum producătorilor: participarea sa la filmări va fi acum condiționată – întreaga echipă trebuie să fie vaccinată anti-Covid. În caz contrar, va refuza proiectele.

Este condiția pusă de Sean Penn și pe platoul de filmare al serialului Gaslit, regizat de Matt Ross și produs de NBC Universal. El amenință că nu va mai juca rolul lui John Mitchell, procurorul general al Statelor Unite sub președinția lui Richard Nixon, alături de Julia Roberts, care are rolul soției procurorului, Martha.

Odată cu răspândirea variantei Delta în Los Angeles, autoritățile au impus din nou purtarea măștilor în interior și, potrivit lui Sean Penn, vaccinul ar trebui să fie obligatoriu pentru toată lumea de pe platou. Nu doar actorii și câțiva tehnicieni ar trebui să fie vaccinați.

De asemenea, se oferă să acopere toate costurile vaccinării prin propria organizație non-profit Community Organized Relief Effort (CORE), creată în 2010, după cutremurul din Haiti. CORE a fost implicată în lupta împotriva Covid-19 în Statele Unite și de la începutul pandemiei a plătit peste 5,3 milioane de teste și 1,7 milioane de vaccinuri.

Consecințe juridice

NBC Universal aplică în prezent o obligație de vaccinare numai în zona A, unde actorii joacă fără măști. Protocolul se aplică actorilor și echipelor care lucrează în legătură directă cu ei. Potrivit revistei americane, Sean Penn, care este deja vaccinat, vrea să elimine riscul ca persoanele nevaccinate să pună în pericol un întreg platou.

Compania NBC Universal este direct implicată în negocierile dintre sindicate și marile studiouri de film privind caracterul obligatoriu al vaccinului. Dar noile protocoale aprobate la începutul săptămânii oferă producătorilor doar „posibilitatea de a face vaccinul obligatoriu pentru echipele și actorii din zona A”. NBC Universal nu ar avea capacitatea legală de a impune vaccinarea tuturor lucrătorilor, decât dacă schimbă acordul cu sindicatele.

Însă, dacă Sean Penn nu revine la filmări, va întârzia producția și l-ar putea costa o mică avere.

Sursa: Le Monde

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook