România, groapa de gunoi a Germaniei. 300 de tone de deșeuri au fost descoperite în Portul Constanța

România, groapa de gunoi a Germaniei. 300 de tone de deșeuri au fost descoperite în Portul Constanța
Deșeuri în portul Constanța. Foto: Facebook/Garda de Mediu

Autoritățile portuare din Constanța au controlat 15 containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea pentru o firmă din județul Prahova care efectuează activități de import în România. În urma controlului au fost descoperite 300 de tone de deșeuri care nu respectă regimul deșeurilor și sunt însoțite de acte false.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României. În acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, transmite Garda de Coastă.

Garda de Mediu Constanţa a reținut vineri alte 10 containere, importate de aceeași firmă din Prahova. Conțineau deşeuri amestecate – metalice, hârtie, textile, cauciuc, lemn, precum şi deşeuri periculoase – baterii şi bucăţi azbest, care nu pot fi reciclate.

Verificarea containerelor cu deșeuri in plină desfășurare Si astazi, 10.05.2021, comisarii Gărzii Naționale de Mediu…

Publicată de Garda de Mediu Constanța pe Luni, 10 mai 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook