Robert De Niro și Morgan Freeman, printre vedetele care te îndeamnă să porți mască

Robert De Niro și Morgan Freeman, printre vedetele care te îndeamnă să porți mască

Morgan Freeman, Robert De Niro sau Ellen Pompeo te îndeamnă să porți mască.

Câțiva actori celebri și-au împrumutat vocile unor campanii de conștientizare a importanței purtării măștilor, care vor fi transmise în Statele Unite, la inițiativa statului New York.

Campania intitulată „Mask Up America” a fost începută de guvernatorul Andrew Cuomo în parteneriat cu Tribeca Enterprises, compania din spatele Festivalului de Film Tribeca. Este vorba despre clipuri de 30 de secunde, care prezintă imagini cu persoane anonime care poartă măști, cu un voiceover.

„Când porți o mască”, spune comediantul Morgan Freeman, „mi-ai câștigat respectul. Pentru că masca ta nu te protejează, mă protejează”. „Port masca pentru a vă proteja”, adaugă el. „Americani, fiți puternici ca un New Yorker, purtați mască.”

În total, opt spoturi au fost produse de regizoarea Kathryn Bigelow, cu două Oscaruri la activ, alături de actorii Robert De Niro, Jamie Foxx sau Ellen Pompeo (din serialul „Grey’s Anatomy”). Mai multe dintre ele vor fi disponibile în formă audio.

Videoclipurile sunt destinate a fi difuzate în toată țara, în funcție de spațiul publicitar care va fi oferit gratuit campaniei de către canalele mass-media.

Unele state și-au schimbat opinia cu privire la purtarea măștii

La începutul lunii iulie, guvernatorul democrat din Michigan, Gretchen Whitmer, a solicitat administrației Trump să lanseze o campanie națională de conștientizare despre purtarea de măști, cerere căreia nu i s-a dat curs.

Președintele Donald Trump a purtat o mască în public pentru prima dată sâmbăta trecută, după ce a refuzat masca timp de câteva luni și a ironizat personalități care au purtat-o.

Mai mulți guvernatori republicani și-au schimbat recent părerea în lumina unei pandemii care accelerează. Dar, în timp ce Texas sau Alabama au schimbat recomandarile, Florida și Arizona, două dintre cele mai afectate state, încă nu cer rezidenților să poarte mască.

„Putem să învingem acest virus dacă suntem uniți, nu dacă suntem divizați de ideologii sau politică”, a spus Andrew Cuomo, citat într-o declarație. Statul New York a fost de departe cel mai afectat de pandemie până acum.

Sursa: Huffingtonpost

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook